Greenpeace iski jalkapallon EM-turnaukseen – useita katsojia loukkaantunut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jalkapallon EM-turnauksessa tapahtui eilen merkillinen välikohtaus, jossa Greenpeace-järjestön aktivisti iski moottoroidulla varjoliitimellä stadionille kesken ottelun. Välikohtauksessa loukkaantui useita katsojia. Aktivistijärjestön aktivistin tempaus tapahtui Ranskan ja Saksan välisessä ottelussa, kun varjoliitäjä ilmestyi taivaalta lentämään stadionin sisään.

Stadionilla varjoliitäjä menetti lentolaitteensa hallinnan ja törmäsi ottelua kuvanneen kameran vaijeriin ja törmäyksen johdosta kuvaustekniikkaa putosi sekä katsomoon että pelikentälle. UEFA ilmoitti, että useita loukkaantuneita on viety sairaalahoitoon. Greenpeacen isku oli mitä ilmeisimmin suunnattu saksalaista Volkswagen-autoyhtiötä vastaan.

Hallitsemattomasti lentänyt varjoliidin putosi lopulta aktivisteineen kentälle. Tilanteesta julkaistujen videoiden perusteella välikohtaus olisi voinut aiheuttaa merkittävästi vakavampia henkilövahinkoja, jos varjoliiton olisi pudonnut moottoreineen katsomossa olevien ihmisten päälle.