Kurt Cobainin piirros myytiin – omakuva huutokaupattiin yli 280 000 dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Edesmenneiden rocktähtien elämiin liittyneet esineet ovat haluttua tavaraa keräilijöiden keskuudessa, eikä Kurt Cobain ole poikkeus. Viime vuosina huutokaupoissa on myyty muun muassa Cobainille kuulunut neule, kitara ja jopa hiustupsu.

Nyt Juliens Auctions -huutokaupassa on myyty Kurt Cobainin tekemä piirros. Vuonna 1992 tehdyn karikatyyrimäisen piirroksen myyntihinnaksi kohosi lopulta 281 250 dollaria, eli yli 230 000 euroa. Alkuperäinen hinta-arvio oli NME-lehden mukaan 10 000 – 20 000 dollaria.

Kurt Cobain piirsi piirroksen Singaporessa yhtyeen promotoidessa Nevermind-levyään ja antoi sen freelance-kuvaaja Jacque Chongille. Piirroksessa lukee ”Kurdt Kobain rock star, I don’t know how to play and I don’t give a hoot”, eli ”Kurdt Kobain rocktähti, en osaa soittaa eikä paljon kiinnosta”.