Kesä vaikuttaa suomalaisten juomatottumuksiin – nämä viinit nousevat suosikeiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuodenajoilla on merkittävä vaikutus suomalaisten juomatapoihin. Aurinkoisen kesäsesongin aikana Alkon asiakkaille maistuvat vuodenaikaan sopivat juomat, kuten valko-, kuohu- ja roseeviinit. Alkon mukaan valkoviinien kysyntä kasvaa kesä-, heinä- ja elokuun aikana jopa lähes 40 prosenttia. Kuohuviinien kysyntä puolestaan nousee noin 30 prosentin verran.

Roseeviinin myynti kolminkertaistuu, ja kesäsesongin aikana myydään jopa lähes 50 prosenttia koko vuoden roseeviinimyynnistä. Kesäisinä päivinä kaivataan selkeästi myös alkoholittomia virvokkeita, sillä niiden myynti kasvaa Alkoissa kesällä noin 30 prosentin verran. Longdrink-juomien myynti kasvaa kesäkuukausien aikana jopa yli 50 prosentilla ja siidereiden puolestaan 40 prosentilla.

Punaviinin myynti laskee kesäkuukausina noin 10 prosentilla. Valtakunnallisella tasolla Alkon litramyynti kasvaa kesällä 14 prosentilla, mutta pääkaupunkiseudulla se puolestaan laskee noin neljän prosentin verran.