Kirpputorilta ostettu maalaus paljastui David Bowien tekemäksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

David Bowie tunnetaan parhaiten musiikistaan, mutta hän kunnostautui elämänsä aikana myös toisenlaisten taiteiden parissa. Nyt muutamalla eurolla kirpputorilta ostettu maalaus on paljastunut brittiläisen rocktähden tekemäksi.

David Bowien maalaamaksi paljastui työ, jonka nimettömänä pysyttelevä taho osti Kanadan Ontariossa sijaitsevalta lahjoitettujen esineiden kirpputorilta. Taulusta maksettiin kirpputorilla 4,09 dollaria, eli noin 3,40 euroa. Sen myyntihinnan odotetaan kohoavan tulevassa huutokaupassa 7 500 – 10 000 euron paikkeille.

Cowley Abbott -huutokaupan tiedottaja Andrew McLoughlinin mukaan maalaus on nimeltään D Head XLVI, ja se on osa Bowien vuosina 1994-1997 tekemää maalausten sarjaa. Maalausten malleina toimivat bändikaverit, ystävät ja joissain tapauksissa tähti itse. Bowien uskotaan saaneen inspiraatiota töihin Ziggy Stardust -aikakauden musiikistaan ja tyylistään.