Poliisi varoittaa lippuhuijareista – kauppaavat tekaistuja festarilippuja netissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä tapahtumien lippuja ostaessa on syytä olla varuillaan. Poliisi on varoittanut jälleen liikkeellä olevista huijareista, jotka kavaltavat uhreilta rahaa myymällä heille olemattomia lippuja.

Sisä-Suomen poliisin tietoon tulleissa tapauksissa verkossa on kaupiteltu lippuja kesän loppuunmyydyille festareille. Huijauksen uhriksi joutuneet eivät ole koskaan saaneet heille luvattuja lippuja. Tapauksissa kaupankäynti on alkanut internetin kauppapaikoilla joko niin, että myyjä on tarjonnut itse lippua myytäväksi tai vastannut lippua etsineiden ilmoituksiin.

Poliisi kehottaa hankkimaan tapahtumaliput virallisia reittejä pitkin ja luotettavasti lähteistä. Mikäli liput hankkii yksityiseltä henkilöltä, on kaupat rikoskomisario Sami Salon mukaan suositeltavaa tehdä kasvokkain tai noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta lippujen olemassaolosta ja aitoudesta.

Lippujen jälleenmyynnille on myös olemassa Tiketin perustama LiputOn-palvelu. Sen tarkoituksena on tehdä lippukaupasta sekä ostajalle että myyjälle turvallista ja luotettavaa sekä laittaa trokarit kuriin.