Asuntokauppa käy Suomessa kuumana – ostajan kannattaa hankkia rahoituspäätös valmiiksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia on saanut ihmiset panostamaan asumiseen uudenlaisella sykkeellä. Nyt vaihdetaan asuntoja nopeaan tahtiin ja myyjillä on unelmien markkinat. Asunnon ostajan on hyvä ottaa muutama perustaito haltuun.

Nyt on enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Seuraamalla myyntiin tulevia asuntoja opit millaiset asunnot ostetaan nopeasti ja saat ymmärryksen yleisestä hintapyyntötasosta. Lue kaikki asuntojen esittelytiedot ja vertaile vastikkeiden hintoja, sekä sitä millaisia remontteja myytävissä asunnoissa on tehty ja millaisia korjaustarpeita taloyhtiöön tai kiinteistöön on tulossa.

– Ensin on hyvä seurata markkinoita jonkun aikaa. Selvennä itsellesi mitkä asiat ovat juuri sinulle tärkeitä ja tarkenna kriteerisi. Seuraa sitten näihin toiveisiin sopivia myytäviä asuntoja netin asuntoportaaleissa, sanoo toimitusjohtaja Leena Tuijula Solid Housesta.

Kuumilla markkinoilla nopeus on valttia, kun sopiva kohde löytyy. Tämän takia lainapäätös on hyvä hakea etukäteen ja selvittää paljonko rahaa voit käyttää asunnon ostoon. Sinun on oltava valmis tekemään sitova tarjous nopeasti, koska muuten joku toinen ostava voi tulla takavasemmalta. Harkitse ennen kohteen löytymistä tarkkaan mitä asunnolta haluat, kun sellainen osuu eteen on toimittava.