Etätyösuositus jatkuu koko kesän näillä alueilla – maskisuosituksista alueellinen päätös

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Terveyden ja hyvivoinnin laitos THL ja sosiaali- ja terveysministeriö järjestivät torstaina koronatilannetta koskevan tiedotustilaisuuden. Vaikka koronatilanteen kerrotaan kohenevan, pysyy esimerkiksi etätyösuositus edelleen päällä eri puolilla maata.

THL ja STM puoltavat etätyösuosituksen jatkamista kesän yli koronan kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Ministeröiden arvioiden mukaan etätyösuosituksen jatkamiselle on vahvat perusteet siihen saakka, kunnes rokotusten etenemisessä on saavutettu 70 prosentin kattavuus ja rajoitustoimien purkamisen vaikutukset selviävät. Etätyösuositusta arvioidaan uudelleen elokuussa.

Perustason alueilla etätyösuositus on jo poistettu. Suosituksen käyttöönottoa voidaan kuitenkin harkita myös kyseisillä alueilla heti, jos niissä nähdään merkkejä kasvavista tartuntaluvuista.

Tiedotustilaisuudessa kommentoitiin myös muun muassa kasvomaskisuositusta. Suomessa ei ole olemassa siihen liittyvää määräystä, ainoastaan pelkkä THL:n suositus. Alueet voivat itse päättää maskisuositusten mahdollisesta keventämisestä, jos edellytysten katsotaan täyttyvän.