Kortiton huumekuski Heinolassa – poliisi narauttanut jo 24 kertaa vuodessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Parikymppinen heinolalainen mies jäi taannoin poliisille kiinni ilman ajokorttia jo 24. kerran vuoden sisään. Kysyä sopii kuinka usein hän on todellisuudessa ajellut autoa muun liikenteen seassa päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena ja ilman ajokorttia? Todennäköisesti aivan liian monta kertaa.

Poliisipartio kiinnitti Heinolassa valtatie 4:llä huomiota huoltoaseman pihassa olleeseen henkilöautoon, jonka lokasuoja oli vaurioitunut. Partion selvittäessä asiaa tuli paikalle autoa kuljettanut parikymppinen mies. Hän yritti mennä auton takapenkille kaivaen samalla housujaan. Poliisi joutui ottamaan miehen hallintaan ja samalla partio havaitsi miehen housunkauluksen alla puukon.

Lisäksi miehen hallusta löytyi huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä. Kuljettajaksi epäilty mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hänellä on vuoden sisällä 23 aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Poliisi tutkii tapahtunutta rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.