Anssi Kela paljasti hämmästyttävän projektinsa – rakensi itselleen oman Ritari Ässä -auton!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muusikko Anssi Kela on paljastanut omistavansa menopelin, josta moni muu 1980-luvulla varttunut on voinut vain haaveilla. Hän on kaikessa hiljaisuudessa työstänyt itselleen ikiomaa Ritari Ässä -televisiosarjan KITT-autoa. Sarjan ajoneuvon tavoin sen pohjana toimi Pontiac-urheiluauto.

Instagram-julkaisussaan Anssi Kela kertoo olleensa Ritari Ässä -fani 11-vuotiaasta saakka. Lapsena leluautostakin KITTin värisen tussannut tähti kertoi huomanneensa pari vuotta sitten Valkeakoskella myynnissä Pontiac Trans Am -auton, joka ehdittiin tosin myydä toiselle henkilölle. Kela kuitenkin löysi lopulta Ruotsista vuosimallin 1982 sinisen Pontiacin, jonka hän osti muokatakseen siitä Ritari Ässä -ajoneuvon näköisen.

Vuoden ajan jatkuneen työn myötä Pontiac Trans Am muistuttaa jo lähes täysin KITT-autoa. Anssi Kela kertoo projektin olleen täysin pois omalta osaamisalueeltaan, mutta kertoo saaneensa ympärilleen joukon osaavia ammattilaisia jotka auttoivat tekemään unelmasta totta. Muusikko paljastaa myös ikuistaneensa projektin vaiheet myöhemmin julkaistavaksi dokumentiksi.

– Kasarifetissini on aikaisemmin suuntautunut aikakauden soittimiin. Nyt pihallani on KITT. Mitä seuraavaksi?, Anssi Kela kirjoitti tuhansia tykkäyksiä Instagramissa saaneessa julkaisussa.