Yhdysvalloissa mitattiin 53,2 asteen hirmuhelle – ja historian kuumin yö

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa vietetään parhaillaan poikkeuksellisen kuumaa ajanjaksoa, kun verrataan kesäkuun keskimääräisiä lämpötiloja. Huomiseksi Etelä-Suomeen ennustetaan jopa 33 asteen hellettä. Yhdysvalloissa tilanne on kuitenkin aivan toinen.

Eilen päivällä Yhdysvaltojen Death Valleyssä mitattiin ennätyksiä hipova 53,2 astetta. Normaalisti kesäkuussa ei päästä lähellekään näitä lukemia, jotka ovat enää 1,2 asteen päässä kaikkien aikojen ennätyksestä. Samassa paikassa mitattiin 16. elokuuta 2020 peräti 54,4 asteen lämpötila.

Viime yönä rikottiin kuitenkin myös ennätys, sillä yö oli Yhdysvaltojen kaikkien aikojen kuumin. Death Valleyssä mitattiin yöllä peräti 40,6 asteen lämpötila, ja merkittävä osa maasta hehkui myös yöllä punaisena sääkartoilla.