Paljastuskirja: Donald Trump halusi lähettää koronatartunnan saaneita Guantanamoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Donald Trumpin kausi Yhdysvaltojen presidenttinä päättyi tammikuussa, mutta ex-presidentti nousee edelleen toisinaan otsikoihin. Nyt kohua on herättänyt tulevan Nightmare Scenario: Inside the Trump Administration’s Response to the Pandemic That Changed History -paljastuskirjan kohta.

Washington Post -lehden toimittajien Yasmeen Abutalebin ja Damian Palettan kirjassa perehdytään koronakriisin käsittelyyn Trumpin hallinnon aikana. Kirjasta etukäteen julkistetussa kohdassa kuvaillaan helmikuussa 2020 tapahtunutta tilannetta, jossa päättäjät yrittivät pohtia mitä tehdä ulkomailla koronatartunnan saaneille amerikkalaisille. Donald Trumpin ehdotus oli lähettää tartunnan saaneet Guantanamo Bayn vankileirille.

Trump yritti ehdottaa sairastuneiden lähettämistä Guantanamoon toistamiseen, sillä hänen mukaansa Yhdysvaltoihin pitäisi tuoda kauppatavaraa virusten sijaan. Hänen avustajansa kuitenkin torppasivat idean. Kuubassa sijaitsevaan Guantanamo Bay on nimittäin vuodesta 2002 saakka toiminut Yhdysvaltojen asevoimien vankilana terrorismista epäillyille ja siitä tuomituille.