Helpota juhannuksen autoilua – tarkista nämä verkkopalvelut ennen lähtöä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa valmistaudutaan parhaillaan juhannuksen viettoon. Autoilijoita on neuvottu suunnittelemaan matkareitti ennalta huolellisesti, tarkastamaan auton ja mahdollisen perävaunun kunnon ja pitämään huolen siitä, että kuljettaja on levännyt sekä tarkkaavainen. Matkaan on myös syytä varata riittävästi aikaa runsaan liikenteen vuoksi.

Kuten edellisvuosina, arvioidaan juhannuksen menoliikenteen olevan vilkkaimmillaan torstaina 24. kesäkuuta. Liikennettä on todennäköisesti runsaasti perjantaina aamupäivästä. Paluulikenteen piikkiä voidaan tuttuun tapaan odottaa juhannussununtaille, eli 27. kesäkuuta.

Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin liikennepäällikkö Eero Sauramäen mukaan suuremmalla todennäköisyydellä ruuhkautuvat reitit, joilla on tietöitä. Juhannuksen viettoon lähtijöiden kannattaakin tarkistaa Fintrafficin Liikennetilanne -palvelu etukäteen. Sieltä nähdään pääteiden liikennemäärät, keskinopeudet ja mahdolliset tietyöt.

Fintrafficin tiedotteen mukaan kuljettajan on syytä olla levännyt hyvin ja muutenkin hyväkuntoinen, ja lisäksi esimerkiksi taukojen pitäminen matkan aikana on suositeltavaa. Ajoneuvon kohdalla on syytä huolehtia ikkunoiden puhtaudesta ja rengaspaineen tarkastamisesta. Aurinkoisilla keleillä myös laadukkaat ja puhtaat aurinkolasit ovat kuljettajille tärkeä turvallisuusvaruste liikenteessä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.