Sarjakuvayhtiö esti Batmanin ja Kissanaisen intiimin hetken – fanit suivaantuivat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on kohistu sarjakuvayhtiö DC Comicsin supersankari Batmanin intiimielämää koskevasta päätöksestä. Batman ei nimittäin saanut aikuisyleisölle tarkoitetussa Harley Quinn -animaatiosarjassa harrastaa suullista toimintaa Kissanaisen kanssa, vaikka muuten tekijöillä oli melko vapaat kädet sisällön suhteen.

Harley Quinn -sarjan toinen luoja Justin Halpern kertoi Variety-lehdelle sarjassa pitäneen olla kohtaus, jossa Batman laskee päänsä Kissanaisen jalkoväliin. DC Comics- yhtiön edustajat kuitenkin kertoivat, ettei se kävisi missään tapauksessa päinsä.

– He sanoivat: ”Sankarit eivät tee sellaista”, mihin vastasimme: ”Sanotte siis sankareiden olevan vain itsekkäitä rakastajia?”. He korjailivat: ”Ei, me myymme sankareita esittäviä leluja. Se on vaikeaa, mikäli Batman harrastaa sellaista jonkun kanssa”, Halpern paljasti Variety-lehden haastattelussa.

Kommentti herätti kohua sosiaalisessa mediassa etenkin siksi, että HBO Max -palvelun Harley Quinn on jo valmiiksi lapsilta kielletty sarja jossa esiintyy väkivaltaista ja toisinaan intiimiäkin sisältöä. Halpernin mukaan DC Comics on kuitenkin yleisesti osoittanut tukeensa sarjalle ja antanut tekijöiden tehdä rohkeitakin päätöksiä sen sisällön suhteen.