Shirly Karvinen avoimena: ”Annoin itselleni hypoteettisesti luvan ihastua myös naiseen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miss Suomeksi vuonna 2016 valittu Shirly Karvinen tunnetaan nykyään suosittuna radiojuontajana. Nyt 28-vuotias tähti on puhunut avoimesti seksuaalisesta suuntautumisestaan. Karvisen mukaan elämä helpottui huomattavasti hänen annettua itsensä ihastua naiseen.

Shirly Karvinen kertoo Me Naiset -lehdelle tunteneensa toistuvasti parisuhteiden kaatumiseen johtanutta syvää ahdistusta. Suhteiden edetessä hänen olonsa oli tukahtunut. Hän ei ollut onnellinen vaikka oli saavuttanut päässään rakentamansa mielikuvan miehestä ja yhteisestä kodista.

– Mitä lähemmäksi tulivat seuraavat etapit, joita kohti mielestäni kuului mennä – kihlaus ja lapset – sitä enemmän minua ahdisti ja sitä onnettomammaksi itseni tunsin, Shirly Karvinen paljastaa.

Itsetutkiskelun aloittanut Karvinen tajusi pohtineensa seksuaalisuuttaan alitajuisesti jo nuorempana. Silloin tähti ei kuitenkaan halunnut poiketa massasta, sillä hänet oli saatu tuntemaan olonsa ulkopuoliseksi jo ulkomaalaisen taustansa ja ulkonäkönsä vuoksi. Aikuisena Karvinen on kuitenkin antanut itselleen luvan kyseenalaista seksuaalisuuteen liitettyjä normeja.

– Huomasin, että parisuhteissani miesten kanssa oli aina jotain, mistä en saa kiinni. Vaikka kaikki on näyttänyt paperilla hyvältä, henkistä yhteyttä ei ole löytynyt. Annoin itselleni ensimmäistä kertaa oikeasti luvan miettiä muita vaihtoehtoja. Tärkeintä koko prosessissa oli, että oppisin tuntemaan itseni. Mutta pelkästään se, että annoin itselleni hypoteettisesti luvan ihastua myös naiseen, vapautti jotakin, radiojuontaja kertoo.