307 suomalaista haki ESAn astronautiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopan avaruusjärjestö ESA ilmoitti maaliskuussa etsivänsä uusia astronautteja. Ensimmäistä kertaa 11 vuoteen järjestetty ESAn astronauttihaku poiki yli 22 000 hakemusta. Hakijoiden joukossa oli myös suomalaisia.

Euroopan avaruusjärjestön astronautiksi haki järjestön tuoreen raportin mukaan yhteensä 307 suomalaista. Heistä 248 oli miehiä ja 59 naisia. Eniten hakemuksia saapui Ranskasta 7 137 kappaleella, Saksasta 3 700 kappaleella, Iso-Britanniasta 1 979 kappaleella ja Italiasta 1 860 kappaleella.

Hakijoista tullaan valitsemaan ESAn riveihin 4-6 vakituista astronauttia. He tulevat osallistumaan muun muassa lennoille Kansainväliselle avaruusasemalle. Astronauttien valintaprosessi tulee olemaan kuusiosainen ja kestämään vuoden 2022 lokakuuhun saakka. Edellisen kerran ESA haki astronautteja 11 vuotta sitten. Työssä on korkeat vaatimukset niin fyysiseen kuntoon kuin koulutukseenkin liittyen.