Festarikesä alkaa tänään – Himos Juhannus lähes loppuunmyyty

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronakriisin myötä festarikesä 2020 peruttiin lähes kokonaan ja myös kesän 2021 merkittävimmät festivaalit jouduttiin perumaan tapahtumatakuun puuttuessa. Nyt juhannuksena festarikesä pääsee viimein alkamaan, kun 24.-26. kesäkuuta järjestettävä Himos Juhannus jyrähtää käyntiin Jämsässä. Kolmipäiväinen tapahtuma on lähes loppuunmyyty lukuunottamatta erää torstain päivälippuja.

– On todella hienoa päästä tarjoamaan elämyksiä yleisölle ja työtä koronan kurittamalle tapahtuma-alalle. Kun esiintymislava alkoi nousemaan Himokselle sunnuntaina, mieleni valtasi päällimmäisenä tunteena onnellisuus. Tapahtumia ja kohtaamisia on ollut valtava ikävä, tuotantopäällikkö Anniina Havukainen kommentoi.

Juhannuskansaa viihdyttävät kotimaisista tähdistä muun muassa Haloo Helsinki!, Gasellit, Antti Tuisku ja Behm sekä Apulanta ja Popeda. Himos Juhannusta on järjestetty vuodesta 1999 alkaen. Tapahtumassa on poikkeusjärjestelyjä. Festivaalin sisään- ja uloskäyntejä on levennetty ja portit avataan jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä esiintyjää, jotta ruuhkia ei pääse syntymään.

Tapahtuma pyrkii takaamaan turvavälit, sillä yleisöä otetaan alueelle vain noin puolet kapasiteetista ja yleisöaluetta on laajennettu. Käytössä on vain yksi lava. Artistien esiintymisaikataulujen välissä on hyvin aikaa käydä wc-tiloissa ja ravintoloissa, joten tällä tavoin pyritään välttämään ruuhkapiikkejä näissä pisteissä. Lisäksi käsienpesupaikkoja tulee runsaasti etenkin wc-tilojen, ruokapaikkojen ja sisääntulojen yhteyteen.