Kypäräkameraan huikea video: BASE-hyppy vanhan tuulivoimalan huipulta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Extreme-lajien parissa päästään paitsi nauttimaan adrenaliiniryöpystä, myös monissa tapauksissa ihastelemaan henkeä salpaavia maisemia. Erityisesti erilaisten laskuvarjolajien harrastajat pääsevät näkemään maailmaa perspektiivistä joka ei avaudu kaikille.

Tuoreella viraalivideolla BASE-hyppääjä on kiivennyt hylätyksi tuuliturbiiniksi kuvailemansa rakennelman huipulle. Hän suorittaa hypyn noin 50 metrin korkeuteen kohoavan turbiinin huipulta sankan sumun keskellä. Tempaus ikuistui videolle kypäräkameran ansiosta.

Videon jakaneen BIT – BASE inspired travels -ryhmän mukaan tuuliturbiini oli yhden miehen projekti, jonka toteuttaminen vei 20 vuotta. Valitettavasti turbiinin luoja ehti kuolla ennen kuin kykeni ottamaan sen käyttöön. Tiedossa ei ole, missä päin maailmaa hylätty rakennelma tarkalleen ottaen sijaitsee.