Poliisi tutkii: Lääkärit pelasivat visailuohjelmaa potilaidensa elimillä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Joukko lääkäreitä on kohun keskiössä pelattuaan leikkausten aikana keskinäistä visailupeliä. Yhdysvaltojen Michiganissa sijaitsevan sairaalan lääkäreiden harrastus paljastui sosiaalisessa mediassa jaettujen kuvien vuodettua julkisuuteen.

Sittemmin poistetussa kuvassa lääkärin nähdään pitelemässä leikkaussalissa potilaalta poistettua elintä. Lääkärit kertoivat arvailleensa esimerkiksi elinten painoa The Price is Right, eli Mitä maksaa? -visailuohjelman säännöillä. Kuvat julkaistiin noin 35 gynekologiaan ja synnytyslääketieteeseen Michiganin Grand Rapidsissa erikoistuvan lääkärin ylläpitämällä Instagram-tilillä.

Lukuisia sairaaloita Michiganissa ylläitävä Spectrum Health on TMZ-sivuston mukaan julkaissut kuvia koskevan tiedotteen. Yhtiön edustajat kuvailevat olleensa pettyneitä siihen, että leikkauskuvia jaettiin erikoistuvien lääkäreiden ylläpitämällä Instagram-tilillä. Instagram-tili on sittemmin suljettu, ja Spectrum Health on ilmoittanut aloittaneensa tapauksia koskevat tutkinnat.