Pietarin EM-kisaturistien koronalinko paikallistettu ravintolaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa viranomaiset kehottavat kaikkia Pietarissa viime päivinä matkailleita pysymään omaehtoisessa karanteenissa ja menemään välittömästi koronatesteihin. Jalkapallon EM-kilpailuja seuraamassa olleilta on havaittu suuri määrä koronatartuntoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on jäljittänyt suomalaisten kisaturistien tartuntoja pietarilaisen Alpenhaus ravintolaan, jossa EM-kilpailuja seuranneet suomalaiset viihtyivät sankoin joukoin. Ravintolassa juhlivat kisojen aikana erityisesti Suomen ja Ruotsin kannattajat. Viranomaiset kehottavat kyseisessä ravintolassa käyneitä erityiseen varovaisuuteen.

Lisäksi THL arvioi, että koronavirus on levinnyt suomalaisten kisaturistien keskuudessa matkalla käytetyissä linja-autoissa. Viranomaiset suosittelevat välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle. Kaikkien Venäjältä palanneiden tulee hakeutua koronatesteihin 72 tunnin tunnissa Suomeen paluun jälkeen sekä välttää sosiaalisia kontakteja.