Hellekesä jatkuu ja jatkuu – sääennuste lupaa käristyskupolia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla, että Suomen pitkän aikavälin sääennuste lupaa alkaneelle kesälle poikkeuksellisen pitkää hellejaksoa, ja nyt nämä ennusteet ovat varmistuneet entisestään.

Forecan ennusteen mukaan alkaneen viikon puolivälissä koetaan hetkellinen viileämpi jakso, kunnes viikonlopuksi keli lämpenee jälleen. Alkavalla viikolla lämpötilat ovat Suomessa 20 asteen paremmalla puolella, mutta varsinkin loppuviikosta 25 asteen helleraja voi ylittyä ainakin eteläisessä ja itäisessä Suomessa.

Länsirannikolle ja pohjoiseen luvataan alkuviikoksi kaikkein aurinkoisinta säätä, kun kaakossa voidaan nähdä sadekuuroja. Etelä-Suomessa voidaan nähdä tänään maanantaina ja huomenna tiistaina hellerajan ylittäviä lämpötiloja. Foreca ennustaa esimerkiksi Tampereelle ensi perjantaista ainakin viikon ajaksi hellettä.