Marvel-hitti Black Panther saa spinoff-sarjan Disney+ -palvelussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvel-yhtiön Black Panther nousi vuonna 2018 maailmanlaajuiseksi menestykseksi, ja sai jopa supersankarielokuvalle harvinaisen parhaan Oscarin ehdokkuuden. Nyt Black Panther on saamassa oman spinoff-sarjan Disneyn suoratoistopalveluun.

Spinoff-sarja sijoittuu fiktiiviseen afrikkalaisvaltio Wakandaan, jonka suojelija Black Panther on. Sarjan taustalla on The Wrap -sivuston mukaan Black Pantherin ohjaaja ja käsikirjoittaja Ryan Coogler. Sen kerrotaan olevan yksi lukuisista projekteista, joiden parissa Coogler työskentelee tehtyään Disneyn kanssa uuden viisivuotisen sopimuksen.

Black Panther -elokuvan jatko-osan suunnitelmat kokivat taannoin kolauksen pääroolia esittäneen Chadwick Bosemanin kuoltua syöpään. Elokuvan jatko-osan on kuitenkin vahvistettu olevan edelleen tuotannossa, ja sen ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2022. Disney+ -palvelussa nähdään myös muita Marvel-maailmaan sijoittuvia sarjoja, kuten parhaillaan käynnissä oleva WandaVision ja tuleva The Falcon and the Winter Soldier.