Vihdoinkin! Lego alkaa valmistamaan palikoita kierrätysmuovista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanskalainen leluyhtiö Lego on paljastanut tuovansa lähivuosina myyntiin kierrätysmuovista valmistetut palikat. Yhtiö on jo esitellyt kierrätysmuovia hyödyksi käyttävän Lego-palikan prototyyppiä.

Legon noin kahden vuoden päästä markkinoille saapuvat uudet palikat on valmistettu perinteisen raakaöljyn sijaan kierrätetyistä muovipulloista saatua materiaalia. Yhtiön mukaan vaihtoehtoista materiaalia palikoille selvitettiin yli kuuden vuoden ajan. Kasvipohjaisten ja kierrätettyjen materiaalin käyttöä Lego-palikoiden raaka-aineena oli tutkimassa jopa 150 tutkijaa ja insinööriä.

Legon mukaan yhdestä litran muovipullosta voidaan valmistaa keskimäärin kymmenen Lego-palikkaa. Yhtiön tavoitteena on valmistaa kaikki tuotteensa kestävistä materiaaleista vuoteen 2030 mennessä. Vuodesta 2018 lähtien Lego on jo valmistanut osan palikoistaan sokeriruo’osta saadusta polyeteenistä, joka on öljystä saatua vastaavaa ekologisempaa.