Virgin-yhtiö paljasti miltä Hyperloop-junassa matkustus voisi näyttää

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisat teknologia- ja liikennealan yhtiöt ovat viime suosina kehitelleet hyperloop-konseptiin perustuvia matkustuksen muotoja. Hyperloopissa junamainen kapseli saavuttaisi hurjan nopeuden tyhjiöputken sisällä. Toteutuessaan konsepti voisi mullistaa matkustamisen nopeutensa ansiosta.

Vaikka hyperloop on edelleen kehitteillä, on brittiläinen Virgin-yhtiö jo esitellyt omaa visiotaan tulevaisuudesta. Youtubessa julkaistulla videolla nähdään tietokonegrafiikan avulla luotu video siitä, miltä hyperloopilla matkustaminen ainakin voisi toteutuessaan näyttää. Videon perusteella hyperloopissa matkaaminen eroaisi junassa matkustamisesta lähinnä nopeutensa puolesta.

Virginin Hyperloop on edelleen työn alla, mutta yhtiö on jo kokeillut konseptiaan oikeilla ihmisillä. Toistaiseksi nopeudet on kuitenkin pidetty vain noin 160 kilometrin tuntivauhdissa. Täydessä potentiaalissaan hyperloop mahdollistaisi jopa yli tuhannen kilometrin tuntivauhdin.