Suomalaisia turisteja määrätty karanteeniin Pietarissa

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Jalkapallon EM-kisoissa Pietarissa olleiden kisaturistien palaaminen Suomeen on herättänyt huolta. Jopa tuhat matkustajaa on päässyt palaamaan Suomeen ilman koronatestiä, ja kisaturistien keskuudessa on todettu jo satoja koronavirustartuntoja.

Nyt Venäjän terveysviranomaisen paljastetaan määränneen suomalaisia turisteja karanteeniin Pietarissa. Asiasta kertoi STT:lle Suomen Pietarin-pääkonsulaatin konsuli Ville Linnala. Hän ei kuitenkaan paljastanut, onko kyse nimenomaan jalkapallon EM-kilpailujen kisaturisteista.

– Meillä on tiedossa, että suomalaisia on asetettu (Pietarissa) karanteeniin. Yksityisyyden suojan vuoksi en voi ottaa kantaa, montako tapausta on. En myöskään voi tarkkaan eritellä, minkälaisista henkilöistä on kyse, Linnala kertoo.

Tiedossa ei ole, onko karanteenin syynä positiivinen testitulos vai pelkkä altistuminen, kuten ei myöskään se onko suomalaisia sairaalahoidossa Pietarissa. Linnalan mukaan karanteenista on mahdollista vapautua lääkärin päätöksellä negatiivisen testituloksen antamisen jälkeen. Karanteenia ei ole Pietarissa mahdollista viettää hotellissa, vaan turistien täytyy itse järjestää karanteenipaikka jostain muualta tai tarvittaessa kääntyä viranomaisten puoleen saadakseen sellaisen esimerkiksi sairaalasta.