THL: Pietarin matkalaisia tavanneita kehotetaan koronatestiin – myös oireettomina

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa pelätään uutta koronavirusaaltoa jalkapallon EM-kisoissa Pietarissa olleiden kisaturistien palattua Suomeen. Heidän keskuudessaan on todettu tähän mennessä jo lähes 300 koronavirustartuntaa. Varsinaisten kisaturistien lisäksi myös heidän lähipiiriään on kehotettu menemään koronatesteihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kehottanut Pietarista palanneiden suomalaisten matkailijoiden kanssa tekemisissä olleita hakeutumaan koronatesteihin. Tämä koskee perheenjäsenten lisäksi esimerkiksi heidän kanssaan juhannusta viettäneitä tai muuten lähikontaktissa olleita henkilöitä.

Pietarin matkailijoiden kanssa tekemisissä olleita kehotetaan menemään nopeasti testeihin vaikka heillä ei olisi oireitakaan. Myös rajalla testeissä käyneiden tulee tartunnan poissulkemiseksi käydä uudelleen testissä aikaisintaan 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen. Koronatesteihin voi hakeutua maksutta omalla koti- tai oleskelupaikkakunnalla.