Etelä-Koreassa tehdään ilmaisia koronatestejä koirille ja kissoille – virusta kantavat lemmikit joutuvat karanteeniin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Koreassa koronatestejä ei tehdä ainostaan ihmisille. Maan pääkaupungissa Soulissa virustestejä on ryhdytty jo jonkin aika sitten tekemään myös ihmisten lemmikeille, pääasiassa koirille ja kissoille.

Lemmikinomistajille tarjotaan Soulissa mahdollisuutta teettää ilmainen koronatesti koirille ja kissoille, jotka ovat olleet tekemisissä covid-19 -tautia sairastavien ihmisten kanssa. Uusien koronasääntöjen myötä oirehtivia lemmikkejä täytyy pitää karanteenissa 14 vuorokauden ajan joko kotona tai sitä varten suunnitelluissa erillisissä laitoksissa. Ihmisiä on myös kehotettu pitämään huoli siitä, että lemmikitkin säilyttävät turvavälin toisiin ihmisiin ja eläimiin ulkoiluttamisen aikana.

Päätös tehtiin Independent-lehden mukaan Etelä-Korean ensimmäisen eläimessä todetun koronatartunnan ilmi käymisen myötä. Virusta löydettiin covid-19 -tautiin sairastuneen naisen ja hänen tyttärensä omistamasta kissanpennusta. Toistaiseksi tiedossa ei kuitenkaan ole tapauksia, joissa virus olisi tarttunut lemmikkieläimistä ihmisiin.