Suomalaisyhtiö Remedyn hittipeli Control saa jatkoa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisyhtiö Remedyn kehittämä Control-peli on niittänyt mainetta maailmalla jo parin vuoden ajan. Nyt paranormaaleja ilmiöitä tutkivan Federal Bureau of Control -viraston ympärillä pyörivän toimintaseikkailun on paljastettu saavan jatkoa.

Remedyn mukaan Controlin maailmaan tullaan palaamaan useammassakin nimikkeessä. Ensin luvassa on Condor-työnimellä oleva spinoff-peli, joka keskittyy moninpeliin. Pelissä neljä pelaajaa tekee yhteistyötä taistellessaan tekoälyn ohjaamia vihollisia vastaan.

Remedy paljasti blogissaan myös varsinaisen Controlin jatko-osan olevan suunnitelmissa. Yhtiö ja julkaisi 505 Games ovat solmineet sopimuksen edeltäjää isommalla rahalla toteutettavasta Control-pelistä, josta luvatavaan lisätietoa myöhemmin. Remedyn mukaan Controlin maailmaan mahtuu vielä runsain määrin uusia tarinoita, tapahtumia ja hahmoja.

Omintakeisella tunnelmallaan positiivisesti toimintaseikkailupelien joukosta erottuva Control on saatavilla PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ja Nintendo Switch -laitteille. Peliä on joulukuuhun 2020 mennessä myyty kaksi miljoonaa kappaletta.