Työikäiset muuttavat pois pääkaupunkiseudulta – isot omakotitalot kiinnostavat enemmän

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat muuttaneet asunnosta toiseen samaan tahtiin kuin aiempina vuosina, mutta korona on vaikuttanut muuttosuuntaan. Helsinki oli vuonna 2020 muuttotappiokunta ja myös koko pääkaupunkiseudun nettomuutto oli hieman negatiivinen.

Pop Pankkikeskuksen tiedotteen mukaan pääkaupunkiseudun väestönkasvu puolittui viime vuonna, kun pääkaupunkiseudun kehyskuntien väestön kasvu puolestaan nopeutui selvästi. Suurin muutos tapahtui kuitenkin maaseutualueilla, joissa väestön määrän väheneminen hidastui selvästi.

Etätyöt ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että ihmiset haluavat nyt isomman asunnon pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Selvimmin muutos näkyy parhaassa työiässä olevien 30–44-vuotiaiden muutossa, joiden lähtömuutto pääkaupunkiseudulta lisääntyi selvästi. Heidän muuttonsa suuntautuivat ennen muuta pääkaupunkiseudun kehyskuntiin. Hinnat kuitenkiin jatkoivat nopeimmin nousua pääkaupunkiseudulla.