Rokotetun äidin lapsellan verestä löydettiin koronan vasta-aineita – ensimmäinen tunnettu tapaus

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Floridassa asuvan, koronarokotteen saaneen naisen lapsen verestä on löydetty koronaviruksen vasta-aineita. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen tunnettu tapaus jossa vasta-aineet ovat periytyneet lapselle rokotuksen seurauksena.

Terveydenhoitoalan työntekijä sai ensimmäisen annoksensa Modernan rokotetta tammikuussa, jolloin hän oli 36. viikkoa raskaana. Hän synnytti kolme viikkoa myöhemmin terveen tyttölapsen. Vauvan napanuorasta otettuja näytteitä analysoineet tutkijat löysivät verestä covid-19 -taudin vasta-aineita.

Lääkäri Paul Gilbertin mukaan lapsi on tiettävästi ensimmäinen, joka vaikuttaa syntyneen koronan vasta-aineita veressään äidin saatua rokotteen raskausaikana. MedRxiv-julkaisussa julkaistuja tutkimustuloksia ei The Guardian -lehden mukaan ole vielä toistaiseksi vertaisarvioitu. Tutkijoiden mukaan vauvan vasta-aineiden tehokkuuteen täytyy perehtyä vielä tarkemmin.