Tulli epäilee 2 000 kiloa nuuskan salakuljetusta Suomeen – tuotu moottorikelkalla ja veneellä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulli on paljastanut mittavan ja ammattimaisen nuuskan salakuljetusoperaation. Kahden eteläsuomalaisen ja yhden pohjoissuomalaisen henkilön epäillään tuoneen Suomeen Ruotsista yli 2 000 kilon edestä nuuskaa vuosien 2019-2020 välisenä aikana.

Pääepäiltyinä ovat kaksi nuuskaa myynyttä ja välittänyttä henkilöä Etelä-Suomessa, ja kolmas henkilö on puolestaan vastannut nuuskan toimittamisesta rajan yli Ruotsisa Suomeen. Virallisten rajanylityspaikkojen ollessa kiinni koronan vuoksi oli nuuskaa salakuljetettu Torniojoen ja Muoniojoen yli. Kesällä tuotteiden toimittamiseen käytettiin moottorivenettä, talvella puolestaan moottorikelkkaa ja rekeä.

Tulli takavarikoi viime kesänä yhden moottoriveneellä Pellossa maihin toimitetun 265 kilon nuuskalastin, jota oltiin kuljettamassa pakettiautolla Etelä-Suomeen. Tullin mukaan salakuljetetusringin maahan tuomien nuuskien arvo oli yhteensä yli 200 000 euroa ja vältettyjen valmisteverojen määrä yli 800 000 euroa. Tulli on tutkinut syyteharkintaan edennyttä tapausta törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena.