Salama onkivapaan – kalastajat selvisivät kuin ihmeen kaupalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Veneily ja kalastaminen ukkosen keskellä voi koitua pahimmillaan hengenvaaralliseksi. Kaksi kalastamassa ollutta miestä joutui taannoin vaaratilanteeseen heidät yllättäneen ukkosmyrskyn vuoksi, mutta kumpikin selvisi kuin ihmeen kaupalla lähietäisyydelle iskeneestä salamasta.

Sam Buduris ja Marlon Munoz olivat kalastamassa Floridan Calosahatchee-joella, kun he huomasivat myrskyn lähestyvän. Miehet pakkasivat tavaransa ja olivat juuri poistumassa paikalta, kun salama yllätti heidät jo ennen sateen saapumista. Salama iski pidikkeessä levänneeseen onkivapaan.

– Syntyi suunnaton meteli. Menimme molemmat hetkeksi aivan sanattomiksi, Buduris kuvaili WBBH-TV -uutisille.

Kalastajien mukaan salama aiheutti vahinkoja veneeseen, mutta he onnistuivat saamaan moottorin toimimaan päästäkseen takaisin rannalle. Henkensä säästymisestä kiitollinen Buduris kertoo miesten saaneen tärkeän opetuksen siitä, kuinka onkivavat tulee laskea tummien pilvien saapuessa taivaalle.