Seiska: Niko Ranta-aho sai lämpöhalvauksen vankilassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huumevyyhdistä tuomittu Niko Ranta-aho kärsii parhaillaan 11 vuoden tuomiota Jokelan vankilassa. Hän kärsii tuomiotaan eristyksessä, mikä tarkoittaa 21 päivittäistä istumista pienessä sellissä. Rikollisille helteet tarkoittavat kuuma olosuhteita vankilassa.

– Sellien ilmastointi on mitätöntä ja lämpötila nousee selleissä helposti yli kolmeenkymmeneen asteeseen joka päivä, Ranta-aho kertoo Seiskalle.

Seiskan saamien tietojen mukaan Ranta-aho on saanut sellissään lämpöhalvauksen. Ensiapuryhmä kävi tarkastamassa hänen vointinsa. Mies kokee, että antaa kasvot Suomen vankiloiden olosuhteille, joita tulisi hänen mukaansa parantaa. Toisaalta maallikon näkökulmasta ajateltuna koko vankilatuomion voisi välttää elämällä rehellistä elämää lain oikealla puolella.