Poliisi hämmästyi – pysäytetyn auton konepellissä satelliittiantenni

Autot Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Autoissa nähdään toisinaan epätavallisiakin lisävarusteita. Niistä todennäköisesti hämmentävin nähtiin taannoin erään poliisin pysäyttämän kalifornialaisen autoilijan konepellillä.

Kalifornian liikennepoliisin kerrotaan pysäyttäneen Antelope Valleyssä autoilijan, jonka Toyota Prius -ajoneuvon konepeltiin oli asennettu satelliittiantenni. Autoilijan matka pysäytettiin, sillä suurikokoinen lautasantenni saattaa häiritä näkymää auton ohjaamosta ja aiheuttaa tällä tavoin onnettomuuksia. Autoilija sai sakkorangaistuksen.

Autoon kiinnitetty sateliittiantenni vaikuttaa olleen CNBC-uutissivuston mukaan SpaceX-yhtiön Starlink-antenni. SpaceX:n Starlink-projektin tavoitteena on saada aikaan huippunopea internet-yhteys tuhansien satelliittien verkoston avulla. Autoilija oli kertonut liikennepoliisille kiinnittäneensä antennin ajoneuvoon, jotta hänen autossaan olisi Wi-Fi -yhteys siitä käsin tekemiään liiketoimia varten.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.