Tallink Silja -risteilyllä juhannuksena olleita kehotetaan koronatestiin – taudin pelätään levinneen laivalla

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tallink Silja -yhtiö on kehottanut kaikkia Silja Serenade -laivalla 24.-26. kesäkuuta matkustaneita hakeutumaan koronatestiin. Testiin on syytä mennä myös oireettomana.

Silja Serenadella 24. kesäkuuta matkustaneella henkilöllä todettiin koronatartunta. Alun perin Tallink Silja kehotti risteilyllä olleita vain tarkkailemaan vointiaan ja mahdollisia oireita. Sittemmin yhtiö on kuitenkin muuttanut ohjeistustaan ja kehottanut kaikkia matkustajia vierailemaan koronatestissä.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoi Ilta-Sanomille muuttuneen ohjeistuksen perustuneen viranomaisten suositukseen. Laivalla matkustaneita suositeltiin hakeutumaan testiin tekstiviestille tartuntatautilääkärin kehotuksesta. Oireellisten taudin kantajien lisäksi myös oireettomat on syytä löytää.

Nöjdin mukaan Serenadella oli useampia altistumisia. Tallink Siljalla ei ole kuitenkaan tarkkaa arviota niiden kokonaismäärästä.