IL: Viking Amorellan matkustajat päästettiin vahingossa terminaalista ilman koronatarkistusta

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turun satamassa on määrä takastaa kaikki laivamatkustajat, jotka nousevat maihin Ruotsista saapuvista laivoista. Taannoisen Viking Amorella -laivan risteilyn tapauksessa näin ei kuitenkaan käynyt, uutisoi Iltalehti.

Ruotsista saapunut Viking Amorella saapui 8. heinäkuuta Turun satamaan etuajassa tavallisesta 07:35 saapumisajasta. Turun terveysviranomaiset eivät ehtineet siirtyä Viking Linen terminaaliin Silja-Tallinkin terminaalista. Näin ollen kaikki jalkamatkustajat pääsivät kävelemään suoraan maahan ilman tarkastusta.

Tapaus herätti nopeasti keskustelua Viking Linen ja Turun terveysviranomaisten välillä, ja jatkossa matkustajat päästetään maahan vasta normaaliin saapumisaikaan mikäli laiva on satamassa etuajassa. Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Sahnströmin mukaan Viking Line tarkisti Ruotsin päässä kaikilta matkustajilta asianmukaiset koronatodistukset. Hänen mukaansa suuri osa matkustajista ei myöskään nouse maihin Tukholman puolella.