Suomen helleaalto noteerattiin maailman lehdistössä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämpötiloja viikkojen ajan kohottaneet helleaallot eivät ole luonnollisesti jääneet huomaamatta suomalaisilta. Suomen tavallista kuumemmat kesäilmat on noteerattu myös lukuisissa laajalevikkeisissä lehdissä ja medioissa eri puolilla maailmaa.

Lapin helteistä ovat uutisoineet muun muassa The Guardian, Independent, New York Post ja Al Jazeera. Uutisrajan rikkoi tieto siitä, että Kevossa mitattiin Lapin mittaushistorian korkein lämpötila sitten vuoden 1914. Lämpötila kohosi Kevossa sunnuntaina 4. heinäkuuta 33,6 asteeseen.

Luonnollisesti maailman lehdistössä Lapista puhuttiin Joulupukin kotiseutuna. Esimerkiksi New York Post kirjoitti näyttävän siltä, että Joulupukkikin on päässyt kokemaan tämän kesän helleaallon.

Suomi ei ole ainoa Maapallon pohjoinen kolkka, jossa olot ovat olleet helteiden vuoksi poikkeuksellisen tukalia. Esimerkiksi Kanadan kaikkien aikojen lämpöennätys meni taannoin rikki jopa 49,6 asteen lämpötilalla. Ruotsissa kesäkuu oli mittaushistorian kolmanneksi kuumin.