Donald Trump haastaa Facebookin, Twitterin ja Googlen oikeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump on ilmoittanut nostavansa kanteen Facebookia, Twitteriä ja Googlea vastaan. Hänen mukaansa suuret yhteisöpalvelut ja teknologiayhtiöt harjoittavat sensuuria ja sananvapauden rajoittamista, mikä on Yhdysvaltojen perustuslain vastaista.

Kanteessa on mainittu jättiyhtiöiden lisäksi heidän pääjohtajansa, Jack Dorsey, Sundar Pichai ja Mark Zuckerberg. Kanne on jätetty oikeuteen Floridassa ja Donald Trump tiedotti siitä golfklubillaan New Jerseyssä. Entinen presidentti ei halua sovitella, vaan aikoo ryhtyä täysimääräiseen oikeustaisteluun, Reuters uutisoi.

Yhdysvaltojen entinen presidentti, liikemies Donald Trump, sai usean sosiaalisen median palvelun käyttökiellon tammikuussa Capitolin valtausyrityksen seurauksena. Hänen tulkittiin yllyttäneen mellakoitsijoita väkivaltaisuuksiin. Käyttökieltoa on jatkettu määrittelemättömäksi ajaksi.