Tampereen Tesomalle pääsee elokuussa junalla – junaseisake valmistuu pian

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ratikka ei ole ainoa tänä vuonna käyttöön otettava Tampereen alueen joukkoliikenteen uudistus. Elokuusta lähtien noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta sijaitsevalle Tesomalle päästään kulkemaan junalla.

Tesomalle on rakennettu junaseisaketta, jonka on määrä valmistua lähikuukausina. Ensimmäistä kertaa junat pysähtyvät Tesomassa 16. elokuuta VR:n ottaessa syysaikataulut käyttöön. VR on Ylen mukaan jo aloittanut lipunmyynnin Tesomalta.

Seisakkeen 250 metrin pituiselle reunalaiturille päästään nousemaan Tesomanraitilta portaita ja hissiä pitkin. Projektin tavoitteena monipuolistaa Tampereen joukkoliikennettä ja vahvistaa vuosien ajan uudistusten kohteena ollutta Tesomaa.