Borat-tähti haastoi kannabisyrityksen oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen tunnetaan muun muassa televisiossa ja elokuvissa hämmennystä herättäneistä Borat, Bruno ja Ali G -hahmoistaan. Nyt tähti on aloittanut oikeustoimet yhdysvaltalaista kannabisalan yritystä vastaan tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi.

Yhdysvaltojen Massachusettsissa on nähty Solar Therapeutics -kannabisliikkeen mainos, jota koristaa Sacha Baron Cohenin Borat-hahmon kuva. Kyltissä nähdään myös hahmon kuolemattomaan lausahdukseen viittaava ”It’s nice” -teksti. Yhtiöllä ei ole kuitenkaan ollut lupaa käyttää Boratin kuvaa mainoksessa.

Sacha Baron Cohen on nostanut kanteen Solar Therapeutics -yhtiötä vastaan tekijänoikeusrikkomuksesta ja valheellisesta mainonnasta. Kanteessa koomikko kertoo, ettei hän ole koskaan käyttänyt kannabista eikä mainostaisi huumeita mistään summasta. BBC:n mukaan Cohen vaatii yritykseltä oikeudessa jopa yhdeksän miljoonan dollarin, eli noin 7,5 miljoonan euron korvauksia.