Hiekkakakkujen SM-kilpailut Ahvenanmaalla – tässä on voittaja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Visit Ålandin Ahvenanmaan järjestämät leikkimieliset hiekkakakkujen SM-kisat huipentuivat viikonloppuna finaaliin Ahvenanmaan Eckerössä. Kolmen finalistiperheen joukosta himotun tittelin ja tuhannen euron arvoisen matkalahjakortin vei turkulainen Pia Lamberg ja hänen lapsensa Edla ja Noel.

Käringsund Resortissa Ahvenanmaalla järjestetyssä finaalissa kilpaili kolme perhettä. Voittajan valinnut lapsituomaristo vakuuttui Paratiisisaareksi nimetyssä voittajatyössä erityisesti luovasta ja leikkisästä toteutuksesta. Voittajatyö oli saanut inspiraatiosta Ahvenanmaan kesästä.

– Teoksen idea lähti lapsuuden matkastani Ahvenanmaalle, mistä olen kertonut usein myös lapsilleni. Nyt yhdessä heidän kanssa päätettiin tehdä hiekkakakku, joka esittelee, mitä kaikkea hauskaa täällä voi kesäisin tehdä. Ahvenanmaalla tuntuu ihan kuin ulkomaille olisi tullut, vaikka kotimaassa ollaankin, Pia sanoo.