Tukala hellepiikki iskee – keskiviikkona ja torstaina yli 30 astetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on meneillään helleputki, joka on jatkunut jo kesäkuun puolivälistä saakka. Vaikka sää saattaa loppuviikosta hieman viiletä, on keskiviikolle ja torstaille tiedossa vielä tukalia tunnelmia etenkin Etelä-Suomeen.

Sääennusteiden mukaan lämpötilat ovat keskiviikkona erityisesti Keski-, Itä- ja Etelä-Suomessa 30 asteen tienoilla, mahdollisesti sen ylikin. Torstaina suomalaisia saattavat käristää jopa 32 asteen helteet. Lämpötila ei todennäköisesti laske osassa Suomea alle 20 asteen yölläkään, vaan tiedossa on trooppisia öitä.

Ilta-Sanomien mukaan loppuviikoksi saapuvan viileämmän rintaman edellä Suomeen liikuu erittäin kuumaa ilmaa. Forecan päivystävä meteorologi Jenna Salminen varoittaakin keskiviikon ja torstain olevan ennusteiden mukaan kesän kuumimpia päiviä. Lämpötilat voivat kohota jopa 33 asteeseen.

Myös Ilmatieteen laitos on varoittanut tiistain jälkeen alkavasta tukalasta helteestä. Kuivuuden vuoksi myös metsäpalovaroitus on voimassa monin paikoin maata.