WHO-epidemiologi avautui EM-kisojen yleisömäärästä: ”Musertavaa”

Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkapallon EM-kilpailujen yleisömäärä ja sen aiheuttama mahdollinen piikki koronatartunnoissa on herättänyt keskustelua niin Suomessa kuin maailmallakin. Pelkästään Lontoon Wembley-stadionilla sunnuntaina järjestettyä finaaliottelua oli seuraamassa paikan päällä yli 60 000 ihmistä.

Nyt Maailman terveysjärjestö WHOn tekninen johtaja ja epidemiologi Maria Van Kerkhove on ottanut kantaa aiheeseen Twitterissä. Hän ei ollut mielissään jalkapallon EM-kilpailuja seuraamaan päästetyn yleisön määrästä, ja pelkäsi sen johtavan uusiin massatartuntoihin.

– Pitäisikö minun nauttia siitä, että seuraan leviämisen tapahtumista silmieni edessä? Koronapandemia ei pidä tänä iltana lomaa… Delta-variantti ottaa hyödyn irti rokottamattomista ihmisistä jotka kirkuvat, huutavat ja laulavat ilman maskeja väkijoukossa. Musertavaa, Van Kerkhove kirjoitti.

Iso-Britannian koronatilanne on pahentunut maassa riehuvan Delta-variantin vuoksi. Euronews-sivuston mukaan maan pääministeri Boris Johnson on kuitenkin ilmoittanut poistavansa maan koronarajoitukset 19. heinäkuuta.