Vihdoinkin! Wienertaikinaa saa pian pakastealtaasta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Wienerit ovat herkullisia leivonnaisia, joihin voi panna perinteisten mansikoiden lisäksi myös muita marjoja, hedelmiä, vaniljaa tai hilloa. Osa ihmisistä on valmistanut pikaviinereitä tavallisesta lehtitaikinasta. Asiaan on tulossa muutos.

Elokuussa kaupan pakastealtaaseen saapuu voilla leivottu Myllyn Paras Wienertaikina. Wienertaikina-pakkaus sisältää viisi suorakaiteen muotoista, valmiiksi kaulittua taikinalevyä. Levyistä voi leipoa helposti 10 kappaletta viinereitä, joiden lehtevyys syntyy ohuista taikinakerroksista.

Taikina sulaa käyttövalmiiksi huoneenlämmössä noin 20 minuutissa. Kuohkeiden viinereiden saamiseksi taikinalle suositellaan kohotusta liinan alla noin 40–50 minuutin ajan, minkä lisäksi täytettyjen viinereiden pinta kannattaa voidella kananmunalla kauniin paistovärin saavuttamiseksi.