Sää viilenee selvästi alkuviikosta – helteet tekevät kuitenkin paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on parhaillaan käynnissä ennätysmäinen helleaalto, josta osa suomalaisista nauttii ja osa kärsii. Oli suhtautuminen kumpi tahansa, alkaa tukalin helleaalto olla pian ohi. Kerroimme jo aiemmin helteiden hellittävän lähipäivinä, mutta nyt myös Foreca ja Ilmatieteen laitos ovat esittäneet ennusteensa ensi viikoksi.

Ennusteiden mukaan helteet ovat Etelä-Suomea myöden ohi maanantaina, jolloin esimerkiksi Helsingissä jäädään noin 22 asteeseen ja Tampereella 18 asteeseen. Ero kuluvaan viikkoon on siis huomattava. Tiistaiksi Helsinkiin ennustetaan XXX astetta ja Tampereelle 19 astetta. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä on luvassa erittäin viileää, sillä elohopea laske Tampereella 11 asteeseen. Helsingissä tuolloin on ennusteen mukaan 14 astetta. Sunnuntaina on tulossa sade- ja ukkoskuuroja.

Viilentyminen on kuitenkin hetkellistä, sillä ensi viikon perjantaina Helsingissä nautitaan jälleen 25 asteen helteestä pilvettömältä taivaalta ja Tampereella pari kolme astetta viileämmästä säästä puolipilvisessä kelissä. Tämän jälkeen hellesäässä jatketaan koko Etelä-Suomessa tällä tietoa arviolta parin viikon ajan. Kesälomalaisille on siis luvassa poikkeuksellisen hyvää lomasäätä.