Maailman kallein hampurilainen? Hinta 5 000 euroa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hampurilaisten hinnat vaihtelevat ravintoloissa tyypillisesti yhdestä eurosta parinkymmenen euron tietämille, mutta maailmalla on nähty myös hintavampia luksusburgereita. Eräs hollantilainen kokki on luonut hampurilaisen, jonka hinnalla McDonald’sin ruokia söisi vuosikausien ajan.

Instagramissa hampurilaisten kuninkaana tunnettu Robbert Jan de Veen on kehitellyt de Daltons -ravintolalle The Golden Boy -nimisen hampurilaisen. Hampurilaisesta saa maksaa jopa 5 000 euroa. Euronews-sivuston mukaan de Veenin tavoitteena oli nimenomaan rikkoa kalleimman hampurilaisen maailmanennätys, joka oli aikaisemmin 4 200 euroa.

Hampurilaisen korkea hinta selittyy sen korkea-arvoisilla täytteillä. Hampurilaisen välissä on kuningasrapua, valkotryffeliä, beluga-kaviaaria, ankanmunasta valimistettua majoneesia ja Dom Pergnon -samppanjaa. Lisäksi sen sämpylä on päällystetty lehtikullalla.

 

https://www.instagram.com/p/CRTl4eaDWpY/