Kohta lämpenee! Helteille ei näy loppua elokuussakaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säät ovat tällä viikolla viilenneet koko Suomessa, mutta hellerajat ylittävät lämpötilat eivät väistyneet pitkäksi aikaaa. Tuoreen kuukausiennusteen mukaan lämpimät säät tulevat jatkumaan vielä elokuussakin.

Hellelukemat palaavat osaan maata loppuviikosta, ja Forecan mukaan lämpötilapoikkeama näyttää ensi viikosta lähtien pelkkää punaista. Sää tulee tämänhetkisen ennusteen mukaan pysyttelemään tavallista lämpimämpänä myös elokuussa. Foreca tosin muistuttaa, että kuukausiennuste on vain suuntaa antava, ja siihen tulisi suhtautua tietyllä varauksella.

Suomen etelä- ja keskiosisassa saatetaan jälleen ensi viikolla mitata yli 30 asteen lukemia. Keski- ja Pohjois-Lappia lukuunottamatta sää näyttäisi olevan 1-3, jopa 3-6 astetta keskivertoa lämpimpää. Tämänhetkisen ennusteen mukana lämpö jatkuu elokuussa Venäjältä virtaavan ilman ansiosta. Lämmin kupla saattaa laajentua 9. elokuuta alkavalla viikolla, eikä kylmemmistä ilmoista näy toistaiseksi merkkejä myöskään 16. elokuuta alkavalla viikolla.