Kamuxin saksalaiskumppani teki oharit – autoja jäi saamatta 3,7 miljoonan euron edestä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vuonna 2003 Hämeenlinnassa perustettu Kamux on kasvanut yhden miehen vaihtoautoliikkeestä yli 300.000 käytetyn auton myyneeseen pörssiyhtiöön. Yhtiöllä on liikkeitä Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Saksassa.

Kamux perusti ensimmäisen liikkeensä Saksaan, Nedderfeldiin, Hampurin talousalueelle vuonna 2015. Nyt Kamuxin Saksan tytäryhtiö Kamux Auto GmbH on päättänyt aloittaa oikeusprosessin paikallista hankintakumppania vastaan.

Kyseinen toimija on saanut Kamux Auto GmbH:lta maalis-kesäkuussa 2021 maksuja vastineeksi autoista, joita yritys ei ole kyennyt toimittamaan lukuisista reklamaatioista huolimatta. Kamux Auto GmbH vaatii takaisin hankintakumppanille autojen ostosopimuksiin liittyen maksettuja rahavaroja yhteensä noin 3,7 miljoonan euron edestä.

Lisäksi yhtiö on ilmoittanut vaihtavansa Saksan maajohtajan. Kamuxin Saksan maajohtaja Aleksandar Amann lopettaa yhtiön palveluksessa. Hän jää välittömästi pois Kamux Auto GmbH:n operatiivisesta johdosta. Siirtymäkauden ajan Saksan maajohtajan tehtäviä hoitaa vt:nä Kamuxin talousjohtaja Marko Lehtonen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.