VR varautuu ruskaretkien suosioon – paljon lisävuoroja loppukesään ja syksyyn

Matkailu · Terhi Piiroinen

VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja. Yhteensä 22 yöjunavuoroa lisätään yhteysväleille Helsinki–Rovaniemi ja Helsinki–Kolari loppukesän ja syksyn viikonloppuihin.

Lappiin matkustaminen selvästi kiinnostaa, ja nyt junavuoroja lisätään Lappiin ruska-aikaan. Vuoroja on lisätty heinäkuun lopusta lokakuun alkuun torstain ja sunnuntain välille. Ihmiset liikkuvat kotimaassa aiempaa enemmän.

– Matkustelun ja työntekemisen tavat ovat muuttuneet. Lappiin matkustetaan myös perinteisten loma-aikojen ulkopuolella sekä viettämään vain pidennettyä viikonloppua. Helppo ja ilmastoystävällinen matkustaminen Lappiin houkuttelee myös etätyöläisiä; yöjunan hytissä matka-ajan voi hyödyntää tehokkaasti nukkumiseen ja työntekoon, kertoo matkustajaliikenteen palvelujohtaja Piia Tyynilä.