14-vuotias ajoi autolla Satakunnassa – huoltaja istui kyydissä

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Satakunnassa on paljastunut tapaus, jossa tiellä liikkuneen auton ratissa istui kortillisen täysi-ikäisen kuljettajan sijaan lapsi. Poliisin Jämijärvellä 20. heinäkuuta pysäyttämän auton kuljettaja oli vasta 14-vuotias.

Kankaanpään poliisi pysäytti auton kolmen maissa iltapäivästä. Alaikäinen kuljettaja ei ollut lähtenyt ajelulle yksin. Ajoneuvon ratin takana pysäyttäessä olleen 14-vuotiaan lisäksi autossa istuivat hänen huoltajansa ja toinen alaikäinen henkilö.

Poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan auton ajo-oikeudettomalle alaikäiselle ajettavaksi antanutta huoltajaa epäillään ajokorttirikkomuksesta. 14-vuotiasta kuljettajaa puolestaan epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.