Instagramiin uusi haluttu ominaisuus – koskee arkaluontoista sisältöä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Somepalvelu Instagramiin on tullut uudistus, jonka ainakin osa käyttäjistä ottaa todennäköisesti ilolla vastaan. Jatkossa käyttäjät voivat itse vaikuttaa siihen, minkälaista ehdotettua sisältöä he näkevät Tutki-välilehdellä.

Tutki-välilehdessä esitellään julkaisuja, jotka Instagramin algoritmi on arvioinut käyttäjää kiinnostavaksi tykkäysten, tallennettujen julkaisujen ja seurattujen tilien perusteella. Julkaisujen joukkoon saattaa toisinaan kuitenkin päästä kyseenalaista ja jopa joitain käyttäjiä ahdistavaa materiaalia. Nyt käyttäjillä on mahdollisuus valita, näkevätkö he kyseisellä välilehdellä arkaluontoiseksi arvioitua, kuten seksuaalista tai jokseenkin väkivaltaista sisältöä.

Tutki-osion sisältöön voi vaikuttaa Asetusten Tili- tai Käyttäjätili -nimisen osion kohdasta Arkaluontoisen sisällön hallinta. Oletuksena asetus on kohdassa Rajoita, jossa käyttäjät saattavat nähdä jonkin verran arkaluontoista sisältöä. Muita vaihtoehtoja ovat Salli, jossa arkaluontoista sisältöä näytetään enemmän, ja Rajoita lisää, jossa sitä puolestaan näytetään mahdollisimman vähän.